Av de elva män som nu sitter anhållna efter skottlossningen vid Deli Bar och Kök har sex personer kopplingar till Outlaws medan fem av männen har nära samröre med Black Cobra och dess allierade M-16. Det uppger källor till tidningen.

Uppgörelsen ska inte i första hand handla om makten över den kriminella marknaden, utan har snarare sin bakgrund i en personlig konflikt mellan två män som har stöd från de olika gängen.

På ena sidan finns en 31-årig man som skriven i Malmö, men som tidigare har bott i Norrköping. Han är dömd för flera våldsbrott och ska enligt uppgifter ganska nyligen ha blivit en del av det kriminella mc-gänget Outlaws som på senare tid har uppgetts försöka etablera sig i Norrköping.

På andra sidan står en 38-årig man, boende i Norrköping, som även han är tungt kriminellt belastad. Han uppges ha goda relationer till flera högt uppsatta inom Black Cobra och M-16.

Enligt källor har polisen känt till att männens konflikt trappats upp under en längre tid och flera konfrontationer har inträffat.

Att det som startade som en personlig konflikt nu övergått till en uppgörelse mellan gängen gör att polisen nu oroar sig för en våldsupptrappning.

- Det här kommer inte att ta slut här. Vi misstänker att Black Cobra har gott om vapen, säger en poliskälla.