Brand vid stallet i Hageby

Räddningstjänsten kunde inte rädda byggnaden och röken spreds över hela Hageby.

1 mars 2017 23:52

En byggnad i anslutning till stallet med funktion som motionscentral i Hageby brann ned under natten till torsdagen. Larmet kom in 23:30 och släckningsarbetet pågick natten lång. 

- Byggnaden är övertänd och vad jag förstått finns det en viss spridningsrisk, sade Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl hos polisen, medan släckningsarbetet var i full gång.

Huset var en äldre träbyggnad och branden var tidigt fullt utvecklad. Räddningstjänsten hade inte en chans att rädda byggnaden.

- Byggnaden var helt övertänd och då finns inget annat att göra än att fokusera på att elden inte ska spridas, säger Anders Finn, inre befäl hos räddningstjänsten.

Brandmännen på plats fokusera på att säkerställa att branden inte sprids till någon närliggande byggnad, bland annat ett stall med hästar i.

- Innan vi fick dit folk som kunde hästarna så var vi oroliga över hur de klarade av röken men när de kom till platsen så visade det sig att det gått bra, säger Anders Finn.

Ingen person ska ha kommit till skada utav branden. Polisen är på plats och spärrar av området och kommer att genomföra en teknisk undersökning.

Tidigt på torsdagsmorgonen så valde polisen att rubricera händelsen som mordbrand. Det kan dock komma att ändras efter den tekniska undersökningen som ska genomföras.

- Ja, det är först då vi kan veta vad som hänt. Men innan det så måste platsen svalna och det kan ta tid, säger Anneli Johnsson Hammo.

Det kom in en mängd larm till Sos alarm från oroliga människor om bränder från olika platser i närheten av stallet i Hageby och det beror på att elden syns från så långt håll.

Den kraftiga rökutvecklingen i området runt Hageby gör att räddningstjänsten rekommenderade allmänheten att stänga ventilation och fönster eller dörrar om man påverkades av röken. 

Branden fortsatte timmar efter att larmet kom in, trotts räddningstjänsten insatser. Strax innan 03 kom de första tecknen från räddningstjänsten om att elden var under kontroll. Släckningsarbetet övergick då till att övervaka glöden av det nedbrunna huset.

Räddningstjänsten är fortfarande kvar på platsen med några brandmän och väktare för att se till att elden inte blossar upp igen.

Artikeln kommer att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!