Ortsbon: "Det är ju bara tillfälligt"

Butbroinvånarna har länge klagat på den tunga trafiken genom samhället. I två dagar kör 75 bussar genom Butbro gång på gång.

22 juli 2019 22:30

Det är bussningen av orienterare som under måndagen och tisdagen tar vägen genom Butbro, från Norrköping till Grosvad. På tillbakavägen kör bussarna via Gronvägen och ut på väg 51.

Bussarna går hela tiden i konvojer om fem bussar. De började gå tidigt på morgonen och fortsatte hela dagen, en bra bit in på eftermiddagen även fast alla transporterats till Grosvad. När orienterarna körts tillbaka till Norrköping gick bussarna tomma genom Butbro för att hämta fler väntande.

Men nu tog invånarna i Butbro det med ro. Inte för att vi fick så många röster i frågan, men kanske var Börje Magnusson representativ för de övriga. Vi hittar honom på verandan med utsikt över Butbrovägen.

– Det är ju bara tillfälligt. Det är roligt att Finspång har fått det här arrangemanget. Det är idag och i morgon, sedan är det över, säger han.

Värre är det då med den tunga trafik, bland annat timmerbilar, som dagligen passerar genom Butbro. Där har Butbro Fastighetsägarförening vänt dig till kommunen för att få till en ändring.

Nu rullade bussarna lugnt genom samhället.

– Det har gått hur bra som helst, säger busschaufför Sven Johansson, när han kommer till Grosvad för att släppa av folk och ta emot andra som vill tillbaka till centralorten.

Överhuvud taget verkade trafiken flyta väldigt bra. Orienterarna följde de parkeringsanvisningar de fick och protesterade inte om de fick gå en bit. Vid Grosvad var det inga problem att ta sig fram och inte heller in till Finspång på morgonen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Börje Gavér