Nya begravningsombud valda

Inga nya kandidater har nominerats i Finspångs kommun när länsstyrelsen sökt nya begravningsombud. Den första januari börjar en ny period.

27 december 2018 15:47

Nu har de nya begravningsombuden tillsatts för nästa fyraårsperiod i länet. Remisser skickades ut i god tid till kommunerna och uppmanat dem till att nominera kandidater och även annonsera på sina hemsidor om att det är dags att söka.

– Finspångs kommun har inte kommit in med något svar på vår förfrågan men det tidigare ombudet har tackat ja till en fortsatt period, säger Johanna Lind, förvaltningshandläggare på länsstyrelsen.

Begravningsombuden har till uppgift att ta tillvara på önskemål från personer som inte tillhör Svenska kyrkan.

– Det kan finnas önskemål om andra typer av begravningar, ombuden finns där för att svara på deras frågor och ta tillvara på deras intressen, säger Johanna Lind.

Begravningsombuden ska även kontrollera att församlingarna särredovisar sin begravningsverksamhet och hålla kontakt med andra trossamfund i området. I Östergötland finns det totalt nio ombud på tretton kommuner och de väljs för fyra år i taget. Den nya perioden drar i gång den första januari 2019.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Monica Hansson

Ämnen du kan följa