Nu byter torget skepnad igen

För tredje sommaren i rad råder det cirkusyra på Bergslagstorget. Det blir inga nya aktiviteter men kommunen har vidtagit åtgärder för att få stopp på vandalisering som skedde förra sommaren.

16 maj 2019 22:00

Under vintern har det gått att åka skridskor på Bergslagstorget. I försommarvärmen har det kanske inte lockat allt för många och under veckan har isen plockats bort. Nu görs torget i ordning för sommaren.

– Planen är att återställa det till det som vi har kallat för cirkustorget eller sommartorget. Just nu pågår arbetet att sätta tillbaka det som man plockade bort till vintern, säger Mats Johansson, projektledare på Finspångs kommun.

Den syntetiska isen är bortplockad. Det som behöver fixas ordning efter det är att sätta tillbaka hinder och lösa kullar. Och att ställa dit större blomlådor med plantering.

– Jag skulle tippa på att allt är färdigt till månadsskiftet. Det blir inga stora nyheter i år och det beror nog mest på kommunens ekonomi, säger Mats Johansson.

Vad som händer med torget i vinter är ett beslut som ännu inte är fattat. Troligtvis kommer isen att återvändas då den syntetiska isen tål att användas under många år.

– I år blir det inga nya kostnader när det gäller cirkustorget, utöver arbetstimmarna för att ställa i ordning det. Allt är helt och fungerar sedan förra året så det är heller inget som inte längre är funktionsdugligt. Vi hade problem förra året med att rutorna i busskurerna blev sönderslagna. De ersattes då med plexiglas så förhoppningsvis är det okrossbara, säger Mats Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ida Larsson

Ämnen du kan följa