NTM expanderar – köper nya tidningar

NTM växer ännu mer. På torsdagen blev det klart att mediekoncernen tar över flera publikationer i både Östergötland och Småland.

18 januari 2018 10:14

NTM-koncernen, en av Sveriges största mediekoncerner där bland annat VT, Corren, NT och MVT ingår, har under torsdagen köpt upp Swepress-koncernens tidningsrörelse.

Köpet innebär att NTM-koncernen tar över bland annat Linköpings-Posten, Norrköpings-Magazinet och lokaltidningen Vimmerby Tidning, en av de tidningar i Sverige som når flest hushåll i sitt område.

– Det känns väldigt bra att vi gjort det här köpet. Vi har hittat en hel del samarbetsområden där vi kan underlätta för produkterna i framtiden. NTM kommer också kunna bidra en hel del vad gäller den digitala utvecklingen för de här tidningarna, säger Lennart Foss, koncernchef på NTM.

I och med köpet kommer Swepress produkter att tryckas i Linköping. NTM tar också över all distribution av de aktuella tidningarna.

– Att bara trycka en produkt på ett tryckeri håller inte ekonomiskt. Det är jobbigt att vara ensam i Sveriges medievärld i dag, säger Lennart Foss.

Kommer det här köpet få några konsekvenser för personalen på de uppköpta tidningarna?

– Jag har precis sagt det till personalen i Vimmerby och kommer säga samma sak till de anställda i Linköping, att jag hoppas att de vill anställas av vår koncern istället.

Enligt Lennart Foss kommer uppköpet inte innebära att de olika publikationerna på orterna slutar konkurrera helt och hållet.

– Det är viktigt att Corren finns i Kinda och det är viktigt att Kinda-Posten finns i Kinda. Läsarna där har valt olika tidningar och så ska det fortsätta vara.

Bengt Ingemarsson, vd i Swepress, är också positivt inställd till köpet.

– Vi gör detta för att säkerställa tidningarnas långsiktiga utgivning och marknadsposition. Det är en bra lösning för tidningarna och dess personal. NTM och Swepress har en likartad syn på medieutvecklingen och vi känner att Swepress tidningar passar bra in i NTM:s struktur, säger han i ett pressmeddelande.

Köpet innebär också att Christian Ingemarsson, i dag vice vd i Swepress, kommer att bli affärsområdeschef för NTM i Vimmerby samt för Linköpings-Posten och Norrköpings-Magazinet.

Ägarbytet är planerat att ske den 1 mars i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!