NT söker sommarvikarier

NT är en riktig multimediaredaktion, som jobbar mot och levererar nyheter till tidning, webb och mobil. Norrköpings Tidningar är en del av Östgöta Media.

24 januari 2018 12:00

Är du en av våra sommarvikarier 2020?

Vi står för rak och saklig journalistik. Vi förtjänar vår trovärdighet i varje publicering. Vill du vara med och bidra i det arbetet? Öst Media söker dig som är mångsidig och gillar att jobba i ett högt tempo, utan att tumma på kvaliteten. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Öst Media består av Corren, NT, MVT, Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning. ÖM ingår i NTM-koncernen, en av Sveriges ledande mediekoncerner, med cirka 1400 anställda. NTM-koncernen levererar morgontidningar över hela landet med tillhörande nyhetssajter, gratistidningar. NTM har även teknikutvecklingsbolag, eventbolag, tryckerier, distributionsbolag, resebyrå, fastighetsbolag med mera. Nu söker vi reportrar, webbredaktörer och sportreportrar inför sommaren.

 

Vad krävs för att få jobba hos oss?

Vi vill att du drivs av att arbeta med nyheter, både till våra snabba flöden och till vår agendasättande journalistik. Du behöver ha en journalistutbildning, och yrkeserfarenhet kan väga upp. Körkort är en fördel. Söker du jobb som sportreporter eller som reporter är det ett krav.

Vad vill vi ha?
Skicka oss ett personligt brev, ett cv med referenser och arbetsprover. Glöm inte kontaktuppgifter, både mobilnummer och mejladress. Ansöker gör du via mejl till omrekrytering@ostmedia.se

 

När behöver vi din ansökan?

Sista ansökningsdag är den 29 februari, men vänta inte med att skicka in din ansökan tills dess. Vi börjar kalla till intervjuer redan nu.

 

Facklig kontakt

SJF-klubbens representant för samtliga tjänster är Annika Ekstedt, 0708-28 50 92 (Linköping), Elisabet Bergquist, 0768-408 235 (Norrköping), Rita Furbring (Motala) 0708-28 07 55, Ingrid Hjortvid Johansson, 0703-733 431 (Västervik) och Jimmy Karlsson, 0722-41 09 06 (Vimmerby).

 

VI SÖKER:

 

Onlinereportrar: Vi söker nyhetsreportrar med fotovana som jobbar mot våra olika kanaler. Du arbetar med snabba nyheter under tidspress, men också med att ta fram nyheter utifrån egna idéer. Du arbetar i våra onlinegrupper i Linköping/Norrköping/ Motala/Västervik och Vimmerby (som också omfattar våra lokalredaktioner). I schemat ingår kvälls- och helgtjänstgöring. Våra redaktionella system får du intern utbildning i. Frågor om vikariaten besvaras av Nils Gruvebäck, nyhetschef, tel 0708-28 53 36 (Linköping), nyhetschef Lina Nordanslätt 0761-175 257 (Norrköping), Mats Bengtsson (Motala) 0708-45 36 32, Elin Lönn (Västervik) 0767-23 28 75 eller Jenn Hultberg (Vimmerby) 0492-161 33.

 

Sportreportrar: Som sportreporter arbetar du med både snabba nyheter och större reportage, oftast under stark tidspress. Du måste ha ett brett sportkunnande. Du bör ha fotovana och vara bekväm med rörlig bild. Sportredaktionen arbetar företrädesvis kvällar och helgtjänstgöring ingår i schemat. Frågor om vikariaten besvaras av sportchef Peter Mildaeus, 0708-28 04 81.

 

Webbredaktörer: Arbetet som webbredaktör vid vårt webbnav innebär mycket självständigt arbete. Du kommer att arbeta med snabba händelsenyheter, sport, trafikoptimering, rörlig bild och sociala medier. Arbetet kräver förmåga att fatta självständiga journalistiska beslut och tidigare erfarenhet av webbarbete är meriterande. Har du erfarenhet av sport och eller vana att hantera rörligt material är det ett stort plus. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. Frågor om vikariaten besvaras av onlinechef Maria Kustvik, 0708-28 53 46, webbchef Albin Wiman 0725-56 34 66.

<p>Norrköpings Tidningar</p>

Norrköpings Tidningar är en del av Östgöta Media. Östgöta Media ingår i NTM-koncernen, en av Sveriges ledande mediekoncerner, med cirka 1400 anställda. I NTM-koncernen finns många morgontidningar med tillhörande nyhetssajter samt gratistidningar, radiostationer, teknikutvecklingsbolag, eventbolag, tryckerier, distributionsbolag, resebyrå, fastighetsbolag med mera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
NT