"Jag ville testa om jag var attraktiv"

Efter sex år lämnar Anna-Lena Grusell Åtvidabergs kommun. Hon går till en tjänst som bibliotekschef i Norrköpings kommun.

Norrköpings kommun 10 oktober 2019 14:00

Det var Åtvidabergs kommuns planer på att skapa ett Kulturcentrum i de industrihistoriska kvarteren som fick Anna-Lena Grusell att för sex år sedan söka tjänsten som chef för kultur och turism i Åtvidaberg.

 

Med åren har hon kommit att få större ansvar och har idag en lång titel som verksamhetschef för turism, kultur och fritid. I den ingår också det övergripende ansvaret för biblioteket. 

– Jag har varit med och byggt upp biblioteket och känner mig klar med mitt uppdrag säger hon och uttrycker en önskan om att arbetet med den övriga utbyggnaden av Kulturcentrum kommit längre. 

– Men i en liten kommun med snäv budget får man jobba med små steg. Jag har gillat det också, att få vända på alla stenar för att göra något av de pengar som finns.

Nu säger hon att andra får ta vid. 

– Jag har fulltföljt biblioteket, det som var mitt initiala uppdrag. 

 

Anna-Lena Grusell berättar att hon i flödet på sociala medier upprepade gånger fick syn på en annons om en tjänst som bibliotekchef i Norrköping. 

– Jag ville testa om jag var attraktiv på arbetsmarknaden, så jag sökte. Jag fick jobbet, säger hon. 

Som biblioteketchef i Norrköping får hon ansvar för stadsbiblioteket och sju filialer, med sammantaget 60 anställda. Hon kommer också att ingå i kultur- och fritidsförvaltningens ledningsgrupp.

Anna-Lena Grusell tillträder tjänsten i Norrköping i februari nästa år och avser att jobba i Åtvidaberg under hela januari 2020.   

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa