De satsar på nytt matställe i hamnen

En ny foodtruck har dykt upp i hamnen. Markägaren har planer för marken, som ska utvecklas i framtiden.

Den här veckan öppnades en ny food truck på Norra promenaden. I framtiden hoppas markägaren Brabo bygga både bostäder och kontor i området.

Den här veckan öppnades en ny food truck på Norra promenaden. I framtiden hoppas markägaren Brabo bygga både bostäder och kontor i området.

Foto: BRABO

Norrköpings kommun2019-09-29 20:00

Sedan ett tag tillbaka återfinns en foodtruck på Norra Promenaden. Den nya lunchserveringen är ett samarbete mellan markägaren Brabo, som är dotterbolag till Mattssons Fastighetsutveckling, och Östgöta kök.

– Vi tycker det finns en marknad för ett lunchställe i området. Det blir en aktiv mötesplats, vid foodtrucken finns möjlighet att spela basket och pingis, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo.

Men kommer inte företagen i området försvinna i samband med utvecklingen av Inre hamnen?

– Det kommer att ta lång tid innan Inre hamnen står klar. Och när det är klart så kommer det ju nya företag.

För Östgöta kök, som sedan tidigare bland annat driver GIN och Arkösunds hotell, blir foodtrucken ett nytt koncept.

– Vi tror jättemycket på det här området. Det finns många som jobbar där och vill äta lunch i närheten. De veckor vi kört har sett helt okej ut, säger Thomas Hallgren, delägare och grundare av Östgöta kök.

Menyn kommer att varieras, men hur länge foodtrucken kommer att finnas på plats är oklart. Enligt Thomas Hallgren kan det vara november ut.

– Då foodtrucken står i vår eventlokal Garaget så kan man ju sitta inomhus. Man behöver inte stå utomhus, säger Hallgren.

Enligt Brabo är det nya matstället startskottet för företagets satsning i området. Bolaget vill utveckla sin mark och planerna är att bygga bostäder och kontor.

– Vi har funnits i det här området sedan 1970-talet. Vi vill verkligen vara med i den här omvandlingen, säger Fredrik Mattsson.

Karta: Norra Promenaden 31
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!