Vrinnevisjukhuset i Norrköping har åkt lite berg- och dalbana de senaste åren när det handlar om Dagens Medicins årliga sjukhusrankning i kategorin "Sveriges bästa mellanstora sjukhus". 2015 kom man tvåa, men därefter har det blivit tre år utanför listan över de tolv bästa sjukhusen.

På onsdagen kom dock beskedet att ViN var tillbaka – nu rankas sjukhuset som fyra i hela landet.

– Man får ta den här rankingen för vad den är. Men jag tycker det känns fantastiskt roligt, säger Jessica Frisk, som inom kort lämnar tjänsten som verksamhetschef för den kirurgiska kliniken och blir ny vårddirektör för hela Vrinnevisjukhuset.

Frisk väljer att lyfta fram ett par kategorier som bäddat för framgångarna under 2018.

– Rankningen visar att vi har ett bra medicinskt kvalitetsresultat. Våra patienter får snabb behandling, men även på lång sikt, säger Jessica Frisk.

– Den ortopediska kliniken är bäst i klassen när det gäller höftprotesprocessen. Här använder vi en annan teknik som visat sig vara framgångsrik, vi erbjuder även bra efterbehandling och rehab, fortsätter hon.

För att kunna fortsätta göra ett bra jobb önskar Frisk mer feedback från Vrinnevisjukhusets patienter.

– Tyvärr är det väldigt få som fyller i patientenkäterna. Oavsett om man är nöjd eller mindre nöjd med vården är det viktigt för oss att få den informationen, säger Jessica Frisk.

I kategorin "Sveriges bästa universitetssjukhus 2018", hamnar Universitetssjukhuset i Linköping på tredje plats, det är en plats lägre än året innan.