Vinterträdgården lockade

Det var vinterträdgården som lockade. På måndagen flyttade Elisabeth Wärn och Karl-Erik Andersson in i sin nya lägenhet i Bovieran.

11 november 1915 09:33

Inflyttningen i Bovieran inleddes, efter ett noga uppgjort schema, redan i lördags. På måndagen kom proceduren igång på allvar när de 48 bostadsrätterna började fyllas upp. För Elisabeth Wärns och Karl-Erik Anderssons del gick flytten från villan i Åselstad via en kort period i centrala Norrköping.

– Jättespännande och lite svettigt, sa Elisabeth Wärn medan möbler och kartonger passerade genom ytterdörren ut mot den grönskande innergården.

– Jag är säker på att vi kommer att trivas. Vi har skogen inpå knutarna och balkongen i söderläge. Ändå var det vinterträdgården som fällde avgörandet. Vi såg annonsen för ett och ett halvt år sedan och anmälde oss direkt. Många här är nog i vår situation och tröttnat på att lägga tid på den egna trädgården. Vinterträdgården sköts om utan att vi får röra den.

Det milda vädret förenklade flyttningen i början av veckan. Hade det varit kallare hade det krävts dörrvakt eftersom den klimatstyrda innerträdgården inte klarar svenskt vinterklimat. Nu kunde entrédörren stå öppen medan bärandet pågick.

– Det har gått väldigt smidigt så här långt, konstaterade också Gunnar Larsson som leder förvaltningskommittén i väntan på att ta plats i den nybildade styrelsen. Alla får flytta in i lugn och ro efter ett uppgjort schema där man också har tillgång till hissen under vissa timmar. Alla bör vara inflyttade och klara inom loppet av 10–12 dagar. Posten är redan igång och nästa steg är att NT kommer vid varje ytterdörr också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gunnar Hagberg