Vinsten - ett jobb som turist

Hallå där...

17 juli 2014 08:06

...Norrköpingstjejen Angeliqa Jonsson, fotostuderande i Sydney, som vunnit priset att turista runt Australien i två veckor.

Grattis till vinsten.

– Tack så jättemycket! Det känns helt otroligt.

Vad gör du i Sydney?

– Jag går en ettårig utbildning med inriktning på foto. Här har jag bott i två år.

Vad är det för tävling du vunnit?

– Reseföretaget Experience Oz ordnade en tävling där man skulle lägga upp sina bästa rese- och äventyrsbilder på Facebook och Instagram. Förstapris var en större resa till flera av Australiens sevärdheter. För lite mer än två veckor sedan fick jag de goda nyheterna, men hade missuppfattat vinsten och trodde jag bara vunnit en plats. I själva verket hade jag vunnit fyra platser och kunde därför ta med tre av mina närmsta kompisar. Skolkompisen som tipsade om tävlingen fick självklart följa med.

Vad har ni gjort hittills?

– Det första vi gjorde var att hoppa bungyjump i Cairns. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Vi har även fått dyka med tuber i Stora Barriärrevet, bland jättevackra fiskar och färgglada koraller. Vi hittade även en sjögurka som jag fick hålla.

Var är du just nu?

– Nu befinner vi oss i Gold Coast där vi har klappat koalor, provat forsränning och åkt luftballong. Att få se soluppgången ovanför molnen var jättehäftigt.

Vad mer ska du göra?

– Framöver ska vi simma med valar i Sunshine Coast, det känns helt galet. Sista stoppet blir Melbourne där vi ska se vilda pingviner. Det är mycket att hålla reda på så jag kan bara fokusera på en dag i taget! Vi går upp vid fyra på morgonen för att hinna med allt.

Kan man följa din resa någonstans?

– På Instagramkontot @angeliqajonsson lägger jag upp bilder under resan. Det kommer även en blogg inom kort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Säfström