Den första resan till Frankrike och champagnedistriktet planerades av Jonas Winkelmann, vd mellan 2014 och 2016. Den andra av Magnus Nilsson, vd från 2016 och fram till augusti i år. Eric Stuart tyckte inte då att det var något märkligt med att resmålet för båda resorna var detsamma.

– Det var två olika vd:ar som kom med förslag på studieresor utifrån hur de ville utveckla sin personal och omvärldsbevakning, vi i styrelsen tyckte att deras förslag var bra, säger Eric Stuart.

LÄS MER: Champagneresan var inte den första

Artikelbild

| "Det var två olika vd:ar som kom med förslag på studieresor", säger Louis De Geers ordförande Eric Stuart (S).

Jörgen Rundgren (M) menar att styrelsen inte tycker att just champagnedistriktet var det viktiga.

– Det primära med resorna var att de anställda skulle lära sig mer om service och får en bra teambuilding så att vi får personalen med oss och att de tycker att vi är en bra arbetsgivare.

Hans partikamrat Charlotte Swärd (M) är suppleant, men har deltagit i flera styrelsemöten då Miljöpartiets Jan Thilander inte har deltagit i mer än ett möte hittills i år.

– Jag kände inte till den första resan, det var inget jag minns diskuterades i styrelsen. Hade jag vetat om den hade jag nog sagt nej, säger hon.

– Den information de fick om champagne den första gången kan inte ha ändrat sig så mycket på så kort tid tänker jag.

Eva Edgren Vikmång (S) menar att det är en verkställighetsfråga, vilket betyder att de båda vd:arna har haft förtroendet att planera resorna.

– Det har varit för att få ihop ett arbetslag lika mycket som en studieresa. Grunden för resorna har varit att personalen har jobbat hårt efter att ha haft en tuff tid bakom sig.

LÄS MER:

Nu skärps reglerna för representation

Ansvarig medger fel efter politikernas kritik

"Ska inte anläggas ett Disneyland i Norrköping"

Skatteverket: "Det finns tveksamheter här"

Förklaringen: Därför förlorade de miljoner

De åkte till Disneyland – för skattebetalarnas pengar