Vad gör bilen i rondellen?

Den gula bilen som står mitt i Linköpingsrondellen har förundrat många. Är det en installation eller hur har den hamnat där?

5 oktober 2016 13:27

Vid en närmare granskning visar det sig att den gula Renaulten, som nu stått parkerad mitt i rondellen under flera veckor, inte är en installation eller ett konstverk utan en "felparkerad" personbil, som ägs av en 46-årig man från Skåne.

Marken som bilen står på är kommunal och kommunen som fått flera anmälningar om bilen via sitt Intranät har för två dagar sedan sänt ett brev till bilens ägare. Efter det har ägaren sju dagar på sig att se till att bilen tas bort. Om han inte gör det kommer kommunen med hjälp av kronofogden se till att bilen forslas bort.

Varför den hamnat här är det ingen mer än ägaren själv som kan veta. Polisen hittar ingen anteckning om bilen som ställdes av den 19 augusti i år, men antar att det troligtvis rör sig om någon sorts trafikförseelse. Bilen är nu utmärkt med röda och oranga band i väntan på ägarens svar.

NT har försökt nå ägaren till bilen. Han är eller har tidigare varit egenföretagare i Skåne men enligt en före detta kompanjon, som NT lyckades nå så har han inte hörts av det senaste året.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Dick Kjedemar