V: "Vi känner av medvinden"

"Egentligen borde jag inte tippa. Men kanske kan vi få en bit över tio procent i årets val. Nästan en fördubbling", säger Nicklas Lundström.

6 september 2018 19:00

Vänsterpartiets opinionssiffror till årets riksdagsval har allt som oftast legat över 10 procent i opinionsmätningarna. Fast hur det ligger till med opinionen i kommunvalen finns inga siffror på. Men Vänsterpartiet i Norrköping är segervissa och tror på ett mycket bra val i Norrköping. Bra mycket bättre än förra valets 5,7 procent. Under torsdagen presenterade partiet sina förslag till kommunalråd efter valet. Fem stycken.

– Vi kan och vill ta ansvar, säger Anna Björkdahl.

Partiet redovisade också vad man vill göra de första 100 dagarna om man får makten. Det handlar om tio punkter. Bland annat att på prov införa sextimmars arbetsdag. 1 000 kronor mer i lön till undersköterskor. 1 000 nya bostäder i Hageby, Navestad och Ljura är en annan punkt partiet vill genomföra.

– Vi kan genomföra flera av våra satsningar genom att minska överskottsmålet från 2,2 procent till 1,8 procent, säger Mona Olsson.

– Vi känner av medvinden. Vi vill och är beredda att styra Norrköping efter valet. En nyhet är att vi vill införa ett jämställdhetskommunalråd om vi får förtroendet. Vi vill verkligen sätta fingret på jämställdhetsfrågan. Malmö har haft ett kommunalråd med den inriktningen och det förändrade verkligen perspektiven, säger Deniz Butros.

Men är det realistiskt att tro att ni får fem kommunalrådsposter?

– Vi söker mandat för att styra och det måste vi tro på, säger Ricardo Olivares.

– Vi presenterar våra förslag och de finns med om vi ska diskutera med andra partier om ett samarbete, säger Nicklas Lundström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roland Klinga

Ämnen du kan följa