USA-kontrakt för filmskapare

Filmregissören Mattias Titus Paar från Norrköping är i USA för att få fart på sin karriär.

27 september 2015 12:55

Han har utvecklat sin speciella filmstil i Norrköping och har spelat in den internationella filmsatsningen The Refugees.

Vad gör du i USA?

– Jag ska träffa min manager i Los Angeles. Han äger Zero Gravity Magnement som tagit in mig som sin nya "writer".

Vad ska ni göra?

– Vi ska planera min framtid. De ska se till att mina egna manus blir producerade och regisserade av mig men också ge mig andra manus att titta på.

Hur fick du den här kontakten?

– Eftersom jag inte kommer från någon filmsläkt utan är från en vanlig familj i Kolmården så har jag fått kämpat i motvind i 15 år. Av en slump träffade jag producenten Thabo Malmen som satte mig i kontakt med skådespelaren Dragomir Mrsic. Genom honom fick jag kontakter i Los Angeles och det blev en dominoeffekt.

Vad är ditt mål?

– Att få The Refugees gjord på rätt sätt med rätt skådespelare. Det är sjuka namn de ger mig så jag har ett spännande år framför mig.

Vågar du tro att det är sant?

– Vi har förhandlat och snackat i två månader och nu har båda parter skrivit på kontrakten. Det känns väldigt bra att jag äntligen fått mitt genombrott.

Vad innebär detta?

– Att de producerar och finansierar mina egna filmer samt att de ger mig manus de tror passar mig och sätter mig i kontakt med rätt personer.

Hur gör ni nu i familjen?

– De sponsrar mitt visum så jag och familjen kan flytta till USA. Vårt mål är att bo där under vinterhalvåret och komma hem till Sverige sex månader då det är grönt och skönt. Det är skönt att de som stöttat och hjälpt mig nu får vara med och njuta av mina framgångar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elisabet Bergquist