Uppmaningen: "Ta farväl av barnen"

35-åringen misshandlade sin sambo och uppmanade henne att "ta farväl av barnen" innan han skulle döda henne. Något som nu resulterat i en fängelsedom.

12 juni 2019 15:00

Under flera år utsatte 35-åringen sin sambo för utdraget fysiskt våld. Inte sällan var parets små barn närvarande.

En dag blev 35-åringen svartsjuk efter att en representant för fastighetsuthyraren lämnat en present vid ett besök. Under två timmar pågick misshandeln. Sambon vittnade om hur hon mottagit örfilar, knuffar, sparkar och knytnävsslag. Hon beskrev även hur 35-åringen slagit henne med en gardinstång.

Flera liknande händelser återberättades i rättssalen. Vid ett tillfälle kastade 35-åringen en kopp kaffe i ansiktet på sin sambo och tryckte in hennes ansikte i en spegel. Vid ett annat slog han henne i huvudet med en flaska.

35-åringen nekade till samtliga anklagelser. De skador som hans sambo drabbats av skulle enligt honom ha uppstått genom "hårdhänt sexuellt umgänge" som hade skett helt på hennes eget initiativ – alternativt genom att hon hade varit "klumpig".

Detta köptes inte av tingsrätten, som nu dömer 35-åringen för grov kvinnofridskränkning samt två fall av misshandel. Han frikänns på en åtalspunkt, sexuellt tvång.

Straffet blir ett och ett halvt års fängelse. 35-åringen ska även betala nästan 54 000 kronor i skadestånd för kränkning samt sveda och värk.

Sambon stod själv som åtalad för att ha slagit 35-åringen i ryggen med en kavel när han låg och sov. Ett åtal som tingsrätten frikände henne från.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren

Ämnen du kan följa