Upplopp vid Bollen i natt - beväpnade sig med järnrör

Det var upplopp vid Migrationsverkets boende Bollen på Ektorpsgatan i Norrköping natten mot lördagen.

26 mars 2016 10:51

Vid 02-tiden på natten uppstod bråk mellan personer som vistades inne i fastigheten och ett gäng som samlats utanför. En man, född 1986, greps och är misstänkt för försök till grov misshandel och olaga hot. Han hörde till den grupp som befann sig utanför fastigheten – och avsåg att misshandla någon av dem som bodde i huset. Enligt polisen rör det sig om en intern uppgörelse, som inte ska ha några rasistiska förtecken.

– Det var många inblandade från början. Flera personer utanför var beväpnade med pinnar och järnrör, berättar vakthavande befäl Tor Sevelius vid polisens länskommunkationscentral i Linköping.

När larmet kom ska det ha varit ett 20-tal personer som samlats utanför huset, men så många befann sig inte där när polisen anlände.

– Vi har kontrollerat ett tiotal personer. Det var högljudd och upprörd stämning, säger Tor Sevelius.

Fastigheten, som ligger alldeles intill Nya Parken, kallas för Bollen och var tidigare studentboende. Nu är en stor grupp asylsökande flyktingar bosatta i fastigheten i väntan på beslut om de får stanna i landet. Enligt polisen var det en intern uppgörelse, utan några rasistiska förtecken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!