Tredje galan för Norrköpings äldre

Den 20 februari arrangeras för tredje gången seniorgalan i Borgen i Norrköping. I år kom det 2 000 besökare till galan, där äldre Norrköpingsbor uppmärksammas.

23 november 1915 10:51

Initiativtagare är Georgis Touma, innehavare av Fotoateljé Carlsbecker i Norrköping. Han berättar att han kom på idén att bjuda de äldre Norrköpingsborna till en egen dag, för att de förtjänar ett tack för att ha byggt upp samhället. Därmed var seniorgalan född.

– De bjuds på gratis fika och en frukt- och tårtbuffé i Borgen, berättar han.

För sångunderhållningen svarar Linnea Källström och Roland Engdahl. Ragnar Dahlberg är konferencier. Kyrkans barnkör deltar också. Dessutom är kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) inbjuden. Eventuellt besöks seniorgalan av landshövding Elisabeth Nilsson. Georgis Touma berättar att 2014, när galan arrangerades första gången, kom det 1 000 besökare, i år kom det dubbelt så många – vid tre olika tillfällen samma dag. Det blir också premiär för en seniorgala på Kupolen i Linköping den 5 mars. Där underhåller Roland Engdahl med Lotta Källström, Linneas mamma.

– Jag har fått fler sponsorer till nästa års gala, säger Georgis Touma som ser fram emot att få glädja seniorerna i vintermörkret.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!