Tre Ryanairplan fick gå ner i Norrköping

Tre Ryanairplan med över 450 passagerare som skulle landa på Skavsta flygplats fick på torsdagseftermiddagen omdirigeras till Norrköpings flygplats. Orsaken är det dåliga vädret över Nyköping.

7 mars 2019 17:02

Tre Ryanair-plan fick på torsdagseftermiddagen landa på Norrköpings Flygplats istället för Skavsta flygplats. De två första planen kom från Gdansk respektive Warszawa och hade totalt 285 passagerare. Det tredje planet flög från Alicante med 169 passagerare ombord. Detta plan åkte ändå till Nyköping och cirkulerade i luften i hopp om att den täta dimman skulle lätta över flygplatsen och sikten bli bättre.

Men även det planet fick vända om och istället landa på Norrköpings flygplats. Från Norrköping ska de hundratals passagerarna nu bussas till Skavsta flygplats.

Det är inte första gången plan med destination Nyköping istället måste landa i Norrköping.

– Det har hänt några gånger med just Ryanair. Det blir kanske två gånger per år. Då har de Norrköping Airport som reservflygplats och vi tar självklart emot dem. Vi har bemanningen att vi klarar av det, säger Peter Jansson, flygplatschef vid 16.30-tiden på torsdagen.

Han berättar att Skavsta flygplats har haft mer problem med väderförhållanden.

– Norrköping Airport ligger lite bättre till och många gånger kan vi av att ta emot plan när inte de klarar det. Det är väldigt sällan vi också måste tacka nej, säger Peter Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Segraeus

Ämnen du kan följa