Succé när 65-plussarna hyllades

Norrköping dukade upp till gala och fest för en dag för stans 65-plussare. "Det är alltid lika trevligt", sa Birgitta Vinell.

7 februari 2017 18:00

Seniorernas egen gala blev en ny succé på Borgen med nästan 1600 glada gäster från morgon till kväll.

Birgitta Vinell och Anders Svensk var på plats vid den första sittningen.

– Att de bjuder in oss till det här är fantastiskt... Det känns speciellt att vi får ta plats, tyckte Birgitta.

– De äldre glöms bort i alldeles för många sammanhang så den här dagen betyder mycket. Det är härligt, sa Anders.

Det serverades bakelser i stora lass, frukt i mängder, musik och sång kryddat med sköna historier från scen under en späckad galadag, som leddes av den ständigt populäre konferencieren Ragnar Dahlberg. Towe Wideberg, Roland Engdahl, Maja Dusén, Mariehultkören och Magnus Höjer bjöd på underhållningen Det var, precis som vanligt, leenden hela vägen längs borden.

– Jag har inte missat en gala i Norrköping. Det är lika trevligt varje gång, sa Tellervo Kaattari från Skärblacka.

Hon och väninnan Ulla Wahlén hade bra platser långt fram och släppte loss rejält under gympapasset.

– Det går ju inte att sitta still med den här stämningen. Man vill ju vara med, menade Ulla.

Kön ringlade lång genom olika utställare och in i salongen, som var smyckad till fest. Anna-Lena Nöjd och Åke Ringholm från Åby spelade tärning i foajén i hopp om en vinst, men siffrorna var inte tillräckligt bra den här gången.

– Mitt första besök på Seniorgalan. Jag har hört mycket gott om den av mina vänner så jag ser fram mot det här, menade Åke

Rune Haraldsson, 98, hade lämnat orienteringskartan hemma och tog plats vid ett bord. Han brukar ju normalt jaga kontroller och vinna guld i skogen.

– Jag känner mig lite vilsen här... Det är mitt första besök på Seniorgalan. Man vill väl inte erkänna att man är gammal, sa han med ett leende.

Initiativtagaren Georgis Touma trivdes, när han sprang mellan borden med kaffekannor och visade gästerna vägen till buffén.

– Det känns lika fantastiskt varje gång vi öppnar upp dörrarna, sa han och log.

Seniorgalan har växt med åren och vinner ny mark runt om i landet. I år stannar succégalan, denna vackert enkla hyllning till våra pensionärer, till på 13 olika orter, men tro inte Touma sitter nöjd för det.

– Våra seniorer är värda en egen dag varje år. De har gjort så mycket för oss så de borde få en dag – precis som nationaldagen. Det ska väl kunna gå, tyckte Georgis Touma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa