Stoppade du våldtäktsförsöket?

En förbipasserande avbröt vad polisen misstänker vara ett våldtäktsförsök mitt i eftermiddagsrusningen på Söder Tull. Nu vill man komma i kontakt med mannen – som kan ha räddat tonårsflickan.

28 mars 2017 20:15

Flickan, som är i 15-årsåldern, vände sig nyligen till polisen efter att personal på hennes skola fått höra om vad som hänt. Hon uppges må väldigt dåligt efter händelsen och har bara kunnat lämna knapphändiga uppgifter.

Det polisen vet är att händelsen inträffade en fredagseftermiddag mellan klockan 16:30 och 17:00. Det bör ha varit den 27 januari eller den 3 februari.

Flickan ska ha promenerat längs med Stadsbibliotekets fasad mot Nygatan, då hon på okänd sätt ska ha tvingats in på parkeringen bakom biblioteket.

– De ska där ha tryckt ner henne mot marken bakom en mur som vetter ut mot Nygatan. Det ska ha varit fem personer runt henne, varav en stod för våldtäktsförsöket, säger Leif Hermansson, chef för polisens avdelning för grova brott.

– Men de blev avbrutna av en man som gick förbi och flickan kunde komma undan, säger Leif Hermansson.

Det är oklart vad som hände efter det misstänkta våldtäktsförsöket och polisen behöver få in mer information för att komma vidare i utredningen. Därför vill man nu komma i kontakt med mannen, som tros ha räddat flickan.

Hon har själv bara kunnat lämna en kort beskrivning av personen, som ska ha sett händelsen och ingripit. Han ska ha varit i 30–40-årsåldern, ljushyad och iklädd grå mössa, grå halsduk och en längre jacka av okänd färg.

Om du vet vem mannen är eller har gjort andra iakttagelser kan tips lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Polisen vill i nuläget inte lämna ut något signalement på de misstänkta gärningsmännen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Johansson

Ämnen du kan följa