Snart räcker det inte med adressändring

Från och med årsskiften 2015/16 ska man alltid skicka in en flyttanmälan direkt till Skatteverket.

17 december 1915 10:02

Tidigare har Skatteverket haft ett samarbete om flyttanmälan för privatpersoner med företaget Svensk adressändring. Ett samarbete som nu upphör den sista december.

Det innebär att när du flyttar måste du nu alltid anmäla det direkt till Skatteverket. Det är helt kostnadsfritt och man gör det enklast via Skatteverkets e-tjänst. Man kan även göra anmälan med en vanlig blankett om man föredrar det. Blanketten finns att ladda ned på deras hemsida.

– Har du Mobilt BankID eller någon annan e-legitimation är det enklaste att flyttanmäla direkt på Skatteverkets webbplats. Oftast tar det bara några minuter, förklarar Sanela Sumic, verksamhetsutvecklare på Skatteverket i pressmeddelande.

Många tror att folkbokföringsadressen endast är viktigt för att kunna få sin post i brevlådan. Men det är mer än så. Folkbokföringen gör även att man har rätt att få vård, skola och omsorg på den ort man bor.

Efter att man skickat in sin adressändring förmedlar Skatteverketen den nya adressen till många andra myndigheter och ett stort antal företag som uppdaterar sina register via folkbokföringen.

Vill man ha sin post eftersänd i samband med en flytt så får man vända sig till företaget Svensk adressändring som är det enda företaget i Sverige som erbjuder den tjänsten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
NT