Smedbykyrkan blir lägenheter

Fastighetsägaren satsar cirka tio miljoner kronor och bygger om Smedbykyrkans gamla lokaler till lägenheter.

22 februari 2013 21:56

Svenska kyrkan lämnade lokalerna i Hantverksfastigheten Lida kullar i början på 2008. Sedan dess har lokalerna tillfälligt hyrts ut till bland annat idrottsföreningar, men för det mesta har fastighetsägaren haft svårt att få dem uthyrda.

- De senaste fyra åren har lokalerna stått helt tomma och med tanke på att vi har bostadsbrist i Norrköping så beslutade vi att bygga om lokalerna till hyreslägenheter, säger Lennart Peterson, ordförande för Hantverkets bostadsstiftelse Lida Kullar som äger fastigheten.

Planen är att det ska bli fem lägenheter, tvåor och treor i storleken 70 till 100 kvadratmeter. Arbetet inleddes på allvar efter trettonhelgen och ska vara klart till sommaren. Allra senast i augusti ska de nya hyresgästerna kunna flytta in.

- Det kostar oss cirka tio miljoner kronor och förtjänsten kommer att dröja, men vi ser det som en satsning som betalar sig på lång sikt, säger Lennart Peterson.

För att flytta in i bostadsstiftelsen lägenheter i Lida Kullar måste du ha fyllt 50 år och max vara 70 år. Trots den begränsningen av potentiella hyresgäster är intresset för att flytta in stort, enligt Lennart Peterson.

- De här lägenheterna kommer att falla in i vår vanliga lägenhetskö och där står redan många och väntar. Eftersom det är så få som flyttar från våra lägenheter är kön så lång som sex-sju år, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nils Olauson