Det hela utspelade sig på en gymnasieskola i Norrköping i september förra året. Enligt en dom från Norrköpings tingsrätt har en 17-årig man gjort sig skyldig till misshandel.

Upprinnelsen till händelsen var en prilla snus. 17-åringen bad en klasskompis om en prilla, varvid han tog hela snusdosan. När eleven berättade för läraren vad som hände, blev 17-åringen arg.

På den efterföljande rasten uppstod ordväxling mellan de två klasskompisarna, därefter skallade 17-åringen snusgivaren på näsan.

Det här är inte den enda gången mannen skallat någon annan. En knapp månad efter händelsen på gymnasieskolan inträffade samma sak bakom stadsbiblioteket. Offret den här gången var en annan ung man som går på samma skola som 17-åringen.

Männen började tjafsa, därefter skallade gärningsmannen sitt offer i pannan. 17-åringen döms nu för två fall av misshandel. Han har också gjort sig skyldig till olaga intrång då han vistades på sin skola trots att han blivit avstängd. Påföljden blir ungdomstjänst 50 timmar.

Själv bestrider han ansvar för första skallningen och förnekar den andra då han "har rätt till nödvärn".