Två misstänks för nattens mordförsök

En man i 30-årsåldern hittades svårt skadad i Hageby natten till onsdag. Två personer sitter nu anhållna för mordförsök.

Norrköpings kommun2019-10-16 03:47

Det var vid 01-tiden som polisen larmades om att en man låg skadad utomhus i Hageby, inte långt från vårdcentralen.

– Offret är troligtvis stucket med något vasst föremål, så vi har lagt brottsrubriceringen försök till mord, säger Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen i Region Öst.

Mannen, som är i 30-årsåldern, fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset. Enligt en bulletin från Region Östergötland hade mannen livshotande skador när han kom in till sjukhuset. Han opererades akut och vårdas på intensivvårdsavdelningen. Tillståndet bedömdes på onsdagen fortfarande som allvarligt.

– Nu arbetar vi i området för att bringa klarhet i vad som hänt, försöker förhöra och fånga upp eventuella vittnen. Vi letar också efter en brottsplats, säger Mariana Persson.

Två personer har frihetsberövats som misstänkta för försök till mord – en kvinna i 20-årsåldern och en man i 25-årsåldern.

– Det är efter uppgifter som har framkommit här under natten, säger Mariana Persson.

De inblandade uppges vara bekanta med varandra och senare på onsdagen anhölls de båda misstänkta för försök till ord.

– De båda misstänkta greps inte i anslutning till platsen där offret hittades, säger Calle Jerrhage vid polisens avdelning för grova brott. 

Polisen uppgav på onsdagsmorgonen att man hade knackat dörr och genomfört en teknisk undersökning i området. De genomförde under dagen sedan ytterligare en brottsplatsundersökning.

– I nuläget har vi inte så mycket mer information att ge. Kanske går det att säga mer när vi kommit längre i utredningen, säger Calle Jerrhage.

Karta: Hageby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om