Det är andra gången som Nätverkarna Öst anordnar konferensen, och även den här gången är det ökad samverkan mellan universitet, arbetsliv och kommuner som står i fokus.

– Visst sker det samverkan i dag, men det är inte tillräckligt, menar Bahjat Mourad, verksamhetsansvarig på Nätverkarna Öst.

Konferensen, som hålls på Campus Norrköping den 11 november, vänder sig till aktörer inom berörda sektorer, men alla intresserade är välkomna att anmäla sig.

Artikelbild

| Jobb och regional utveckling. Claude Yousef och Bahjat Mourad brinner för att skapa jobb och utveckling i regionen. Det är också målet för konferensen Samverkan skola-arbetsliv.

Arrangemanget inleds med anföranden av åtta aktörer från olika sektorer. På talarlistan finns exempelvis Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Mattias Severin, ansvarig för Campus Norrköping, och Patrik Dahl, HR-ansvarig på Saab Aerostructures. Förmiddagen avslutas med en debatt där alla talarna medverkar, tillsammans med en studentkårsrepresentant, filosofistuderande Jens Antonsson. Tanken är att på så sätt också fånga upp studenternas perspektiv.

Men även publiken ska kunna komma med inspel till panelen.

– Det ska finnas en brevlåda där besökare kan lämna frågor, förklarar Bahjat Mourad.

Konferensen avslutas med en inspirationsföreläsning av ultralöparen Frida Södermark.

En skillnad mot förra årets arrangemang är att man nu vill ta nätverkandet ett steg längre.

– Tanken är att följa upp konferensen med att bilda en referensgrupp som arbetar vidare med de här frågorna, säger Claude Yousef, marknadsansvarig på Nätverkarna Öst.