Så kommer nya hotellet att se ut

Ett attraktivt boutiquehotell som drivs av lokala entreprenörer. På fredagseftermiddagen presenterades den nya satsningen på Strömsholmen

2 december 2016 18:29

– Det här ska bli jättespännande, projektet är det första som vi tar oss an i egen regi, sade Niklas Haglund vd för konsultföretaget Tjuren projektpartner AB, från Stockholm, som i våras vann kommunens tävling om bästa förslag på hur Strömholmen ska kunna utvecklas och återigen locka besökare till sig.

På fredagseftermiddagen var det dags för en närmare presentation i Norrköping av det vinnande förslaget – ett boutiquehotell med ett 60-tal rum och restaurang, tillgängligt för alla.

– Att vi gick med i den här tävlingen berodde på att vi fattade tycke för Strömsholmen, som jag känner till sedan tidigare eftersom jag har släkt här. Strömsholmen är en fantastisk plats, sade Niklas Haglund.

– Och Norrköping kommer att behöva fler hotell framöver på grund av den glädjande utveckling inom besöknäringen. Det gjorde att vi fastnade för just ett hotell, tillade han.

Och ett visuellt färdigt förslag finns klart. Arkitekten bakom, heter Peter Ullstad, Codesign.

– Det kommer att bli en rektangulär byggnad i tre våningar som ligger väldigt nära inpå vattnet. I botten blir det en restaurang och på taket en spektakulär takterrass. Utanpå fasaden som kommer att bestå av trä, byggs trappor så besökare kan ta sig upp på terrassen utan att behöva gå igenom foajén om man inte vill, sade han.

Bredvid byggnaden är det planerat för ett kallbad där bryggorna är tänkta att vara av samma träslag som fasaden för att ge enhetlig miljö.

– När det gäller driften av hotellet ville vi ha ett samarbete med personer som har en lokal förankring, för att de vet vad Norrköpingsborna efterfrågar, fortsatte Niklas Haglund och presenterade Timmy Frisk och Tobias Jacobsson.

De är idag redan etablerade i branschen, genom driften av så väl Stadsvakten som First Hotel i Norrköping.

I vår är tanken att spaden ska sättas i marken på Strömholmen. Byggtiden är beräknad till ett år och förhandlingar pågår med olika lokala entreprenörer kring bygget.

Hotellet beräknas står klart våren, sommaren 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Inger Ramstedt