Rusta växer – köper lågpriskedja

Rusta har förvärvat den finska lågpriskoncernen Hong Kong vilket innebär att det stora Rusta-lagret i Norrköping nu ska serva även varuhus i Finland.

3 maj 2018 09:45

Den finska Hong Kong-koncernen säljer hem- och fritidsprodukter i 24 varuhus och man har även viss e-handel. Hong Kong omsätter totalt cirka en miljard kronor.

Genom köpet kommer Rusta-koncernen att nå över 150 varuhus, ha 3 000 anställda och en omsättning på närmare sju miljarder kronor under det kommande verksamhetsåret.

– Vi ser stora möjligheter på den finska marknaden, säger Göran Westerberg, VD på Rusta.

– Hong Kongs kunskap om de finska kunderna, företagets breda geografiska täckning och likheterna med Rustas koncept ligger till grund för vårt beslut.

LÄS MER: Rustas lager blir ännu större

Rusta har en av Nordens mest moderna logistikkedjor där centrallagret på Händelö i Norrköping är navet i verksamheten. Genom förvärvet kopplar Rusta sin leverantörskedja till finska Hong Kong som därigenom får tillgång till Rustas centrallager och ger möjlighet till direktinköp i bland annat Asien.

Rusta finns nu i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. 2017 klev Rusta in i Tyskland där man idag har två varuhus och planerar för ytterligare tre varuhus under verksamhetsåret 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulla Ericsson

Ämnen du kan följa