Restaurang rånades av maskerade män

På söndagskvällen rånades restaurangen Oliver Twist av maskerade gärningspersoner. Polisen efterfrågar nu iakttagelser från allmänheten: "Vi vill gärna ha in tips", säger förundersökningsledaren Christina Edevärn.

Polisen larmades till lokalerna i centrala Norrköping vid 21.50-tiden söndagen. Två maskerade gärningspersoner – som var beväpnade med knivliknande föremål – skulle precis innan stängningsdags ha trängt sig in i restaurangen.

– De har kommit över en del pengar. Ingen person har skadats fysiskt i samband med händelsen, sade Peter Ström, vakthavande befäl på polisens region öst, vid klockan 23 på söndagskvällen. 

Polisen arbetade sent in på natten vid brottsplatsen. Ett vittne såg hur man plockade föremål från restauranggolvet.

– Än finns ingen skäligen misstänkt i ärendet, sade Peter Ström.

Brottsrubriceringen är rån – samt övergrepp i rättssak.

– Innan de lämnade uttalade man hot om att personalen inte skulle kontakta polisen, säger Christina Edevärn, förundersökningsledare vid Norrköpingspolisen .

Har ni något signalement på de här personerna?

– Den ena målsägarna har sagt att det verkade som att de var lite yngre, men i och med att de var maskerade är det svårt att grunda någonting på det.

Polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på platsen vid den aktuella tidspunkten.

– Ja, vi vill gärna ha in tips, säger Christina Edevärn.

Vi har varit i kontakt med företrädare för Oliver Twist, men de har inte velat lämna några kommentarer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa