Enligt räddningstjänsten är det en yta på 200 gånger 100 kvadratmeter som ska ha börjat att brinna och resulterat i kraftig rökutveckling på platsen.

Räddningsenheter från både Norrköping och Linköpings räddningstjänst ryckte ut till platsen. En släckenhet, tre vattenenheter och ett ledningsfordon bekämpade branden tillsammans med personal från sopptippen.

Frilansfotografen Björn Persson var på plats på soptippen och fotograferade branden.

Artikelbild

– Det brann ganska mycket när jag kom dit, men det verkar som att räddningstjänsten börjat få kontroll på branden. Det var svart rök från början, men det hade börjat övergå till vattenånga när jag åkte, säger han.

Enligt Stefan Hagdahl, inre befäl på räddningstjänsten, är det många oroliga som sett den kraftiga rökutvecklingen. Några av de som ringer bor flera mil ifrån soptippen.

– Det blir en väldigt omfattande energi när det är just sopor som brinner, så rökutvecklingen blir extremt kraftig, säger han.

Senare under söndagskvällen funderade räddningspersonalen på en ny strategi, nämligen att lägga sand över elden för att få stopp på den.

Artikelbild

| BRanden syntes på långt håll. Här är en bild tagen i Vidablick i Norrköping.

LÄS MER: Vinden vände - nu kan röken nå stan.