Polisen söker spår till mordbranden

Vid niotiden på fredagsmorgonen inledde polisen sin tekniska undersökning efter mordbranden på Tamburinens skola i Klockaretorpet.

17 november 2017 10:45

LÄS MER: Här har skolor brunnit under hösten.

Tamburinens rektor Anna Jessica Olsson inledde dagen med ett krismöte för personalen.

– Jag har tyvärr inte tid att prata, jag måste prioritera personalen och eleverna, säger hon och hänvisar till utbildningskontoret.

Det var många nyfikna som stod och tittade på den brandskadade delen av huset, på baksidan upp mot skogspartiet. En väktare från Securitas hade bevakat platsen sedan klockan sex på morgonen.

– Det har varit lugnt under de timmarna, säger han.

En lärare som vi pratar med lider med eleverna.

– De är jätteledsna, de gillar ju sin skola, säger han.

Strax efter klockan nio inledde polisen sin tekniska undersökning av platsen. Kriminalteknikern Allan Jensen och kollegan klädde på sig skyddskläderna, tog foton och började leta efter eventuella spår till mordbranden.

Det var strax efter klockan halv åtta på torsdagskvällen som branden på Tamburinen utbröt. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

Strax före lunch meddelade polisen på sin hemsida att teknikernas bedömning är att branden var anlagd. De har inte hittat några spår som tyder på att exempelvis ett elfel orsakat branden.

Klockan tio på fredagsförmiddagen träffades representanter från det kommunala fastighetsbolaget Norrevo (som förvaltar lokalerna på Tamburinens skola) och Norrköpings kommun.

– På mötet kommer vi få mer info, en statusbedömning av den brandskadade lokalen, säger Mikael Hultberg, verksamhetschef på utbildningskontoret.

Varför lät ni de yngsta barnen komma till skolan idag?

– Branden inträffade så sent, så vi kunde inte få ut information i tid till föräldrarna under torsdagskvällen. Vi gjorde bedömningen att det här blev bäst, säger Hultberg.

Han hoppas kunna erbjuda undervisning till alla elever på måndag.

– Det ska vi klara, men vi vet inte i vilka lokaler än, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen eva.

Ämnen du kan följa