Polisen: Misshandeln är gängrelaterad

Två män är nu häktade för den grova misshandeln på Luntgatan i Norrköping. Enligt polisen ska den vara gängrelaterad och minst fyra personer ska ha deltagit i misshandeln.

28 oktober 2014 14:06

Det var vid 13.30-tiden på onsdagen 22 oktober som polisen kallades till Luntgatan-Vattengatan efter att man fått in anmälningar om ett storbråk. Polisen skickade flera patruller till platsen där en man i 30-årsåldern blev misshandlad.

Under fredagen greps en 27-årig man i Solna i samband med en trafikkontroll. Han var tidigare varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för grov misshandel. Ytterligare en man var anhållen i sin frånvaro och greps 15.20 på måndagen i en lägenhet i centrala Norrköping.

Mannen är 23 år gammal, hemmahörande i Norrköping och känd av polisen sedan tidigare, uppger Anders Selevik, förundersökningsledare vid polisen i Norrköping.

– Både han och den tidigare gripne mannen har kopplingar till kriminella gäng men i vilken form vill jag inte säga, säger Selevik.

Under tisdagen häktades både 27-åringen och 23-åringen för den grova misshandeln och åtal väntas bli den 11 november. Om de båda männen har erkänt brott vill vice chefsåklagare Mats Näkne inte svara på.

Enligt Anders Selevik misstänker polisen att ytterligare minst två personer har varit inblandade i misshandeln.

Tillhyggen användes och den misshandlade mannen fördes akut till Vrinnevisjukhuset, där skadorna inte klassades som livshotande.

– Han har omfattande skador, bland annat på huvudet, säger Anders Selevik.

Om det kan bli ytterligare gripanden inom en nära framtid vill Mats Näkne inte kommentera.

– Jag kan inte lämna några sådana uppgifter just nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!