Det är företaget Obos som har utvecklat området bakom Folkets park i Norrköping och som nu ska bygga ett helt kvarter, uppdelat på två etapper. Den första etappen kommer att ge området 23 radhus.

– Vi tycker att Sandtorp är ett fantastiskt fint läge med närhet både till stan och till naturen, säger Anna Bjerke, projektutvecklare Obos.

– Stadsradhusen kommer att passa den bekväma barnfamiljen som vill ha nära till allt och bo i ett område där hållbarhet står i fokus, säger hon.

Artikelbild

| Naturvärden. Den magnifika eken ska stå kvar i Sandtorp när OBOS bygger 23 radhus i höst. Anna Bjerke är projektutvecklare för området.

Det är byggstart i höst för radhusen på Anna Särströms gata och inflyttning kommer att ske efter sommaren 2019. Säljstart sker i slutet av april 2018.

Radhusen i Bostadsrättsföreningen Dansbandet 2 är i två plan med totalt 115 kvadratmeter. Varje radhus har en egen garageuppfart och en uteplats och på radhusens innergård skapas naturlekar för dom yngsta.

– Vi är väldigt glada över att vi har kunnat bevara den magnifika eken på området, säger Anna Bjerke och pekar bort mot en flera hundra år gammal ek.

– Den ger hela kvarteret karaktär och under den planerar vi att skapa en pergola omgiven av doftjasmin och smultron, säger hon.

Artikelbild

| Stadsnära. I en första etapp skapar OBOS radhus i Sandtorp och i nästa etapp byggs fyravåningshus med terassodlingar. Anna Bjerke har projektutvecklar området nära Folkets park i Norrköping.

Radhusen byggs i fyra huskroppar på den östra delen av tomten. De har ett pris på 2,7 miljoner kronor upp till 3,1 miljoner kronor med en månadsavgift som ligger runt 5 600 kronor per månad.

När radhusen är klara går Obos vidare med etapp 2 i Sandtorp. Hösten 2019 börjar man bygga två stycken fyravåningshus mellan de nya radhusen och spårvägen. De ska bli inflyttningsklara våren 2020.

Artikelbild

| Säljstart. Om en månad är det säljstart för de här 23 nya radhusen som ska byggas i Sandtorp i Norrköping.

De nya fyravåningshusen får 16 lägenheter per hus, totalt 32 lägenheter. Det blir 1-3 rum och kök med tonvikt på trerummare, alla med balkong.

– Vi kommer att anlägga odlingar på taken till fyravåningshusen. Det blir 100 kvadratmeter stora takterrasser som de boende i bostadsrättsföreningen Dansbandet 1 kan använda, berättar Anna Bjerke.

De som flyttar in i kvarteret bor ett stenkast från spårvagnen oavsett om man har köpt ett radhus eller en lägenhet och Obos vill ytterligare få de nyinflyttade att tänka miljö och hållbarhet.

– Det här är ju ett utmärkt läge för att kunna cykla eller åka kollektivt till jobbet. Och för att stimulera ännu mer att ta cykeln till jobbet planerar vi att skänka elcyklar till de boende i fyravåningshusen, säger Anna Bjerke.