På språng mot Vårruset

Vårruset närmar sig. Just nu pågår förberedelserna bland deltagarna för fullt. I måndags körde ett stort gäng gemensam träning vid Centralbadet under ledning av loppets ambassadörer.

8 maj 2018 21:30

Vi har tidigare "tagit pulsen" på trion Gun Fredriksson, Christina Kaakinen och Emelie Bergström. Alla tre har, via en tävling, fått personliga tränaren och löparprofilen Elmina Saksi som speciell rådgivare och allmän uppmuntrare inför Vårruset den 17 maj. I början av april hade de en första träff för att, bland annat, kvittera ut träningsprogram och löparskor.

På måndagskvällen blev det en rejäl genomkörare.

– Intervaller, lugn jogg, rörlighet, löpskolning och en stafett som avslutning, sa Elmina Saksi när hon gick igenom passet på gräset intill stora utomhusbassängen.

Emelie Bergström berättade att hennes träning har gjort nytta den senaste månaden.

– Jag har fått många bra tips. Hur jag ska pendla med armarna, lyfta på knäna och fästa blicken långt fram, sa hon.

– Mitt mål har hela tiden varit att klara 25 minuter och det tror jag att jag gör. På sikt vill jag springa längre och längre. Göteborgsvarvet nästa år är det långsiktiga målet.

Christina Kaakinen har haft skadebekymmer på sistone, men var med på måndagspasset. Även hon var hoppfull inför Vårruset.

– Inte på någon särskild tid, men jag ska i alla fall vara med, sa hon.

– Jag känner mig bättre nu och cyklar regelbundet till jobbet. Ett par mil om dagen.

Nu på måndag är det genrep. 30-årsfirande Vårruset genomförs den 17 maj.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa