Det var vid 2-tiden på natten den 20 juni som polisen fick ett larm om att flera personer misshandlat en ensam man inne på krogen Cromwell House på Kungsgatan i Norrköping. När patrullen kom till platsen hade de misstänkta gärningsmännen redan lämnat krogen, men poliserna såg att ett drygt dussin personer från det kriminella gänget Outlaws befann sig i lokalerna.

Några kände poliserna igen, och andra hade på sig tröjor med gängets logotyp.

Frågade efter eld
Den misshandlade mannen, en trettioårig Norrköpingsbo lämnade tillsammans med sin flickvän uppgifter till poliserna. Det hela ska ha börjat med att mannen frågade en kvinna på uteserveringen om han kunde få låna hennes cigarettändare. Det fick han inte. I stället dök kvinnans pojkvän upp och gav 30-åringen ett par smällar mot ansiktet så att han föll till marken.

När han låg där i fosterställning och försökte freda sig kom ytterligare två okända män som verkade vara bekanta till den första och gav sig på honom med flera sparkar och slag.

Senare, efter att anmälan har tagits upp och 30-åringen är på väg hem ser han hur en grupp människor står och pratar utanför restaurangen Texas Longhorn lite längre ned på gatan. Han känner igen en av dem som mannen som utdelat de första slagen, och påkallar polisen, som i sin tur griper honom, misstänkt för misshandel.

Nu åtalas alltså mannen, en 24-åring skriven i
Nyköping, för brottet.

I förhör nekade han först men ändrade sedan sin version tvärt till att han har slagit 30-åringen men att han var så full att han nu inte minns omständigheterna.

Inte identifierade
De andra männen som var delaktiga har polisen inte kunnat identifiera, men en av poliserna säger i förundersökningen att de antagligen tillhör en grupp personer med koppling till Outlaws som var på besök i Norrköping från Skåne vid tillfället.