Nytt besked: Så många har anhållits efter stora polisinsatsen

Tio män och en kvinna har anhållits och måste stanna kvar hos polisen efter den stora polisinsatsen på Stockholmsvägen i Norrköping på söndagen.

20 december 2015 21:30

Åklagarmyndigheten förklarar i ett pressmeddelande att chefsåklagare Torsten Angervåg tagit beslut kring vad som ska hända med alla de 19 personer som under söndagen gripits efter skottlossningen och den efterföljande polisinsatsen på Stockholmsvägen.

Besluten innebär att tio män har anhållits som skäligen misstänkta för medhjälp till försök till mord. En kvinna har anhållits som skäligen misstänkt för skyddande av brottsling. Sju personer har släppts på fri fot och är inte längre misstänkta för brott. Ytterligare en person som greps tidigare under dagen har släppts. Den personen är, enligt Åklagarmyndigheten, numera att anse som brottsoffer och därmed målsägande i polisens förundersökning.

Chefsåklagare Torsten Angervåg kommer under måndagen att fatta beslut kring vad som ska hända med de nu anhållna personerna. Mer information om detta kommer du att kunna få på nt.se under måndagen.

LÄS MER: Så reagerar politikern på den senaste skjutningen i stan.

LÄS MER: Skadade mannen är känd av polisen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!