Häromdagen tog Hökerum Bygg AB och Svensk Fastighetsförmedling emot en grupp förväntansfulla bostadsköpare som snart ska flytta in på Södra Promenaden 36 i Norrköping. Bostadsrättsinnehavarna fick ta på sig hjälm och blev sedan eskorterade till sina lägenheter. Totalt 16 lägenheter på fem våningar.

– Det känns jättebra att äntligen få se lägenheten på riktigt, säger Bo Jonson. Vi har ju tittat på ritningarna under en längre tid men först nu kan man ju få en känsla för lägenheten.

Bo Jonson gick sakta runt tillsammans med hustrun Lena och kände in det nya boendet. I februari går flyttlasset från villan i Smedby i Norrköping till en trea i Nya Parken på 63 kvadratmeter.

Artikelbild

– Det vi gillade är att lägenheten är helt ny och vi tyckte dessutom att både läget och priset var rätt, säger Lena Jonson. Nu säljer vi villan för vi har dessutom ett sommarställe att bo i, så det här kommer att bli jättebra.

Prisexempel för bostadsrättsföreningen är 1 310 000 kronor för en trerummare på 63 kvadratmeter och en månadsavgift på 3198 kronor. Lägenhet på 1,5 rum och kök kostar 1 060 000 kronor med en storlek på 46 kvadratmeter och månadsavgift 2482 kronor.

Husen har olika höjder och det ger ljus till lägenheternas balkonger som snarare är i storlek altan i många fall. En av dem som var med och tog en titt på sin blivande bostad var Fredrik Forsman som får en 16 kvadratmeter inglasad altan till sin etta.

– Det var svårt att föreställa sig lägenheten tidigare men nu vet jag, säger Fredrik Forsman och ler. Balkongen blir toppen och den kommer jag att kunna använda året runt och stämningen på fotbollsmatcherna lär man ju också höra ganska bra.

Artikelbild

| Premiärvisning. Fredrik Forsman har köpt en lägenhet på 1,5 rum och kök i bostadsrättsföreningen Nya Parken i Norrköping. Första besöket i nya lyan var förstås spännande.

Alla 71 bostadsrätterna i fyra trappuppgångar är sålda och nu fortsätter färdigställandet av området där Hökerum Bygg AB både skapar bostadsrätter i egen regi samt bygger hyresrätter för Brabo.

– Det blir löpande inflyttning i Nya Parken från februari till april, säger Torsten Karlsson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling. Lägenheterna högst upp i husen har lockat mest och de som bor i en vinkel ut mot rondellen kan se fram mot balkonger på hela 23 kvadratmeter.

Artikelbild

| Bostadsbyte. Lena och Bo Jonson säljer nu sin villa i Smedby i Norrköping och flyttar in i Nya Parken. Flyttlasset till den nyproducerade trean går i februari.

Bostadsrättsföreningen Nya Parken får garage under jord som man delar med hyresgästerna i samma område. Till föreningen hör också två gästlägenheter som lägenhetsinnehavarna får nyttja.

Bostadsmarknaden är superhet i Norrköping idag och priset på bostadsrätter har stigit 28 procent på ett år.