Nya beskedet: IFK misstänks inte för brott

IFK Norrköping tillbakavisar uppgifterna om att klubben anmälts efter planstormningen i samband med Djurgårdens firande på Östgötaporten. Detta efter ett möte med polisen på fredagen.

Djurgårdens supportrar rusade in på planen vid slutsignalen.

Djurgårdens supportrar rusade in på planen vid slutsignalen.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Norrköpings kommun2019-11-22 18:00

Under mötet fick klubben veta att man inte har polisanmälts för brott mot ordningslagen, något som det tidigare rapporterats om.

– Det var ett väldigt bra möte. Så är det alltid när vi träffar polisen, vi jobbar mot samma mål. Det som framför allt framkom var att det inte alls finns någon anmälan mot oss, som det har pratats om i veckan, säger Johan Schollin, säkerhets- och evenemangschef hos IFK Norrköping.

– Det verkar ha blivit en miss i kommunikationen någonstans.

Hur kändes det att få det beskedet?

– Det var självklart skönt. Då dör ju hela den frågan, säger Johan Schollin.

Det var tidigare i veckan som Norrköpings Tidningar och flera andra medier, bland andra Fotbollskanalen och SVT Sport, berättade att IFK Norrköping hade anmälts. Men Michael Lindquist på polisen menar att han feltolkats i artiklarna.

Vi förstod det på dig som att det fanns en polisanmälan mot klubben, men så är det alltså inte?

– Varken IFK Norrköping, eller någon person från klubben, har varit uppsatt som någon slags misstänkt, säger Michael Lindquist.

– Jag kan inte riktigt förklara detta, men det blev sannolikt ett missförstånd.

Några större invändningar mot hur klubben hanterade situationen ska inte ha framförts under fredagens möte. Samarbetet mellan polisen och IFK Norrköping har fungerat bra sedan en längre tid tillbaka, enligt Michael Lindquist.

– Men det här var ju en rejäl utmaning, både för polis och anordnare.

Karta: Östgötaporten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!