Efter flera månaders arbete slog Mocca Deli upp portarna under måndagen. Mindre än en timme efter öppningen var uteserveringen redan full av gäster och kön in till restaurangen sträckte sig ut på gatan.

– Det känns jättebra. Vi har hållit på och byggt rätt så länge. Det känns roligt att få visa vad konceptet handlar om, säger Samuel Gergin.

Han står bakom etableringen som franchisetagare tillsammans med sina bröder Simon och Victor. Sedan tidigare driver de även Pinchos-restaurangerna i Norrköping, Katrineholm och Nyköping.

Artikelbild

| Kort efter öppningen hade många tagit sig till den nya restaurangen.

– Det är en väldigt stor satsning men det känns väldigt rätt. Det finns mycket kontor runt omkring, säger Simon Gergin.

I den 420 kvadratmeter stora lokalen byts olika miljöer av.

– Det ska kännas som ett vardagsrum, där man känner sig hemma säger Samuel Gergin.

Redan samma dag som öppningen är all personal på plats. De flesta har rekryterats internt inom branschen. I nuläget handlar det om ungefär 15 heltidsanställda. Men målsättningen är att bli fler på sikt.

Artikelbild

| En del av konceptet är att satsa på olika miljöer.

Ni driver redan tre restauranger, kommer ni att hinna med allt?

– Det är en bra fråga. Vi gör det vi älskar. Vi har sagt att vi bara ska göra saker som vi tycker är kul och det här tycker vi är väldigt kul, säger Samuel Gergin.

Artikelbild

| Innanför dörren fanns en uppsjö av blommor och lyckönskningar.

Kollegorna Hanna Borglund, Leah Helander och Alexander Palombo hör till dem som tagit sig till den nyöppnade restaurangen och säger att de är nyfikna på etableringen.

– Det är alltid kul med nya restauranger, säger Alexander Palombo.