Ny plats för loppis på Himmelstalund

Loppisen vid Himmelstalund blir kvar. Nu erbjuder kommunen ny plats på ett grönområde vid södra Himmelstalund.

25 februari 2013 17:26

Vid ett möte på måndagsmorgonen, där politiker och tjänstemän deltog, kom man fram till att loppisarrangören Andreas Giselgren erbjuds ett gräsområde vid södra Himmelstalund, en bit från nuvarande plats som av trafiksäkerhetsskäl inte kan användas framöver.

- Det är ju precis det förslag jag haft! I första hand ville jag vara kvar på nuvarande plats, i andra hand ville jag flytta till stora Himmelstalundsfältet och som tredje alternativ kunde jag tänka mig området vid grusparkeringen, vilket är en ypperlig lösning, sa Andreas Giselgren när han av NT fick beskedet om nya loppisläget.

Den nya platsen som föreslås är vid grusparkeringen, som ligger mellan rondellerna snett emot Stadium Arena. Loppisbesökarna ska kunna parkera på grusparkeringen och försäljarna ska kunna ställa upp sina bord på gräsytan bakom.

Gratis parkering

På måndagskvällen diskuterades lösningen på kommunfullmäktige. Ett par politiker ställde spontana frågor om hur det ska bli med loppisen.

- Anledningen till att tekniska kontoret sa nej till den förra platsen är att det var en ohållbar situation och trafikfarligt. Men det betyder inte att vi är emot loppisen. Nu har vi dessutom hittat en plats där man kan parkera gratis. Som jag förstår det så är alla inblandade nöjda, både kommunen och arrangören, förklarade Håkan Liljeblad.

Leif Lindberg, chef för Tekniska kontoret, såg det som en bra lösning:

- Det går kollektivtrafik dit, så det är bättre än i dag då det är svårt att åka buss till loppisen. Dessutom planerar man för att utöka loppisen till tre dagar, torsdag, lördag och söndag, förklarar Leif Lindberg.

Tanken är att besökarna parkerar på parkeringen och att loppisen arrangeras på gräsytorna intill.

Stadium Sports Camp, som aktiverar tusentals barn från 27 juni till 20 juli i samma område – använder den här parkeringen för att föräldrar ska kunna hämta och lämna sina barn vid sportscampen under helgerna. Så under de aktuella helgerna får de båda arrangörerna samsas om parkeringen.

"Ordning och reda"

I dag, tisdag, ska Patrik Brisander träffa Andreas Giselgren för att reda ut alla turer:

- Vi ska prata om villkor och möjligheter att vara där. Jag har stämt av med Stadium sports camp och jag kommer vid mötet att vara tydlig med att de kräver ordning och reda i området dessa fyra lördagar och söndagar, men det tror jag väl att han ställer upp på.

Andreas Giselgren räknar med att loppisen har runt 100 000 besökare under säsongen, som i år pågår från 27 april till september månad ut:

- Det kommer besökare ända från Åland, och vi har även besökare från Värmland och Småland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!