Ny chef för hållbarhet i djurparken

Bättre miljöanpassning av transporter och kanske en Bamseexpress med biogasbussar som tar besökarna från storstäderna till besöket i Kolmårdens djurpark.

4 mars 2016 07:42

Det är några av ideérna från Anders Carlsson som blir Kolmårdens djurparks nya hållbarhetschef i mitten av april.

Anders Carlsson kommer närmast från Linköpings universitet där han har jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor i 14 år.

– Kolmården vill inspirera fler barn och ungdomar att bli intresserade av natur och miljö så att de söker sig till naturvetenskapliga utbildningar, säger Anders Carlsson till LiU-nytt.

– Jag ska vara med och bygga upp utbildningar i hållbarhet för alla åldrar och förhoppningsvis ska det leda till en spännande upplevelse i lärandet.

Anders Carlsson ser också att man skulle kunna göra ett mer miljöanpassat och spännande alternativ till nöjesparkens traditionella snabbmatsutbud.

– Hållbarhetschefen kommer att ansvara för vårt interna hållbarhetsarbete och ytterligare utveckla vårt samarbete med strategiska partners inom hållbarhetsområdet, säger Mats Olsson, vd Kolmårdens djupark.

– Dessutom kommer han att ansvara för fortsatt utveckling av både utbud och gästmöte där vi verkligen strävar efter att stimulera till justa värderingar och en hållbar miljö.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!