LÄS MER: Hundratals ville slåss om de nya villorna.

Gatorna i Björkalund är klara och småhustomterna håller på att bli bebyggda. Vid en vändhållplats står ett vitt 1,5 planshus och här bor den enda familj som hittills flyttat in på det nya området. Det är familjen Rehnström som bor på Lindansarstigen.

– Det är jättehäftigt att vara först på plan, säger Peter Rehnström. Nu sitter vi här och kan se hela bostadsområdet växa upp runt omkring oss och det ska bli väldigt kul när det flyttar in fler barnfamiljer.

Artikelbild

| Nybyggaren. Familjen Rehnström är den första familj som byggt hus i nya Björkalund i Norrköping. Peter och lilla Aron ser ut över tomter där de snart ska få grannar.

Familjen Rehnström bor på en höjd i Björkalund och har fin utsikt åt alla håll och var de än tittar så ska det byggas hus. Peter och Sofie Rehnström och lille Aron har bott i sin Smålandsvilla i en månad, då de lämnade en lägenhet i centrala Norrköping.

– Vi trivs redan jättebra och tycker att vi bor superfint, säger Peter Rehnström. Innan vi valde Björkalund hade vi tillbringat mycket fritid i Vrinnevi så det kändes helt rätt för oss att bygga här. Det är naturnära och hyfsat nära stan och på vägen in mot Norrköping har vi fått förskoleplats till Aron.

Innan familjen Rehnström tog beslut om husköp gick de noga till väga för att välja husmodell och placera huset smart på den vackra tomten.

– Vi gjorde modeller i datorn för att se att vi tänkte rätt, säger Peter Rehnström. Sen kom huset, som redan var modulbyggt i fabrik, och då gick allting väldigt snabbt. I sommar ska vi bygga altan mot söder och det kommer bli jättefint.