Nu går flyttlassen till Bovieran

Nu har inflyttningen i Bovieran, strax söder om Vrinnevisjukhuset i Norrköping, börjat på allvar. Bovierans klimatstyrda grönskande innergård gör att de boende kan få en behaglig temperatur året runt.

11 november 2015 05:30

Bovieran har totalt 48 bostadsrätter, tvåor och treor. Insatsen varierar mellan 1  264 000 kronor och 2 069 000 kronor och månadsavgiften 3 414 och 4 667 kronor. Intresset för lägenheterna har varit stort.

– Vinterträdgården har lockat många intresserade till Bovieran och alla lägenheter är sålda, säger mäklare Daniel Johansson, Swedbank fastighetsbyrå.

Bovieran är ett boende för 55-plussare. Villkoret är alltså att man är över 55 år för att få köpa och flytta in.

– Åldern på dem som köpt lägenhet varierar, säger Daniel Johansson.

– De flesta verkar vara runt 65­–70 år men det finns även köpare som är yngre och äldre.

Bovieran ägs av Bovieran AB som är ett helägt dotterbolag till fastighetsbolaget Balder. Det första Bovieran-huset byggdes i Partille 2009 och sedan dess har ytterligare 12 orter fått det inglasade huset.

– Det som lockar människor att flytta in i Bovieran är förstås vinterträdgården, säger Sören Runsten, vd Bovieran AB.

– Men gemenskapen i husen är också en viktig del. De som flyttar in i Bovieran är ofta aktiva människor som gärna har en gemenskap med grannar och kanske spelar boule och går stavgång tillsammans.

Bovierans hus får en grönskande innergård med en damm som har porlande vatten. Växtexperter tar hand om den gröna delen och temperaturen på innergården kan anpassas beroende på hur utetemperaturen är.

– Gården blir som ett förlängt vardagsrum, säger Sören Runsten.

– Nu när jag sitter här på Bovieran i Spånga och pratar i telefon ser jag att nästan alla har lägenhetsdörrarna öppna mot innergården och vi får många studiebesök från personer som vill uppleva den speciella känslan i ett sånt här hus.

Det här är Bovierans första etablering i Östergötland och bolaget hoppas att närliggande kommuner ska bli ännu mer intresserade när man ser huset i Norrköping stå klart.

– Det blir absolut lättare att sälja mer hus av den här typen i närområdet i framtiden, säger Sören Runsten. Det här är ett koncept som växer och det blir inte dyrare än andra bostadsrätter av den här storleken.

Nybyggt

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulla Ericsson