Nu byggs radhus mitt i stan

70 nya bostäder mitt i staden. På tisdagen togs det första spadtaget.

10 februari 2015 08:19

Nu byggs både radhus och nya bostadsrättslägenheter vid gamla busstationen i Norrköping. På tisdagen togs det första spadtaget för 70 nya bostäder som blir klara hösten 2016.

Det är Botrygg AB som uppför fem radhus och 65 lägenheter i Kvarteret Mässingen vid Slottsgatan. Att bygga radhus mitt i staden är ett nytt grepp.

– Stadsradhus är en unik produkt som vi tror starkt på, säger Adam Cocozza, vd Botrygg ab.

– I går hade vi säljstart för lägenheter i kvarteret Kroken och det var kö flera timmar innan vi öppnade och det här kvarteret tror vi kan locka både barnfamiljer och äldre.

Det här är första etappen i området som fått arbetsnamnet Rodga. Inom fyra år ska hela området stå klart och den som väljer att flytta hit kan knappast komma närmare blivande Resecentrum och i framtiden även Ostlänken.

– Norrköping växer kraftigt i dag och vi tycker det är roligt att se nya kvaliteter som exempelvis de här stadsradhusen, säger stadsbyggnadsdirektör Hans Revenhorn.

– Vi ser att allt fler vill bo centralt och här skapas en flexibel miljö som säkert kommer att bli attraktiv.

Säljstart för de nya bostäderna i kvarteret Mässingen blir någon gång i sommar och tills dess har de nya husen antagligen också fått ett eget namn. Lägenheterna blir i storleken 1-4 rum och kök och stadsradhusen kommer att bli cirka 130 kvadratmeter stora. Parkeringsplan skapas under kvarteret och huset för en L-form.

– Det känns väldigt modernt med radhus i stan, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i stadsplaneringsnämnden.

– Och läget är ju suveränt för alla som pendlar till jobb eller studier på annan ort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!