Nu börjar inflyttningen på Rodgagatan

Den här veckan startade inflyttningen i kvarteret Mässingen vid gamla busstationen i Norrköping. De första nyinflyttarna ska bo i huset med åtta lägenheter som har adress Rodgagatan 6.

31 mars 2016 15:30

– Intresset för våra nya lägenheter har varit stort och de flesta såldes direkt under sommaren 2015 när vi hade säljstart, säger Fredrik Berggren, platschef Botrygg. Här har vi valt att satsa på relativt många ettor med tanke på att kvarteret har ett utmärkt läge för dem som vill pendla.

Inflyttning i det nya kvarteret sker i etapper under våren och blir klart till sommaren. Här finns 62 lägenheter i bostadsrättsform i hus med fyra och fem våningar. Dessutom är fyra stadsradhus snart klara.

– Kommunen drev på och tyckte det var intressant att prova med radhus på den här tomten, säger Fredrik Berggren. Köparna har inte riktigt upptäckt radhusen ännu men gör det nog så snart utemiljön blir klar och men ser hur snyggt hela kvarteret blir.

Enbart bostadsrätter

Kvarteret Mässingen planerades ursprungligen för både hyresrätter och bostadsrätter men den heta bostadsmarknaden gjorde att Botrygg valde att satsa på enbart bostadsrätter. Prisexempel i kvarteret är: 1 rum och kök på 29 kvadratmeter, 690 000 kronor och månadsavgift 2045 kronor. 3 rum och kök på 89 kvadratmeter, 2 220 000 kronor och månadsavgift 6499 kronor.

Husen i kvarteret Mässingen har ritats av ÅWL Arkitekter och fasaderna har en variation av puts och skaltegel samt en granitsockel.

– Vi har valt att satsa på genomgående hög kvalitet, förklarar Fredrik Berggren. Trapphusen ska kännas ljusa och välkomnande och vara så stora som möjligt och man möts av riktig marmor redan i husets entré. Det är ett kvalitetstänk som våra boende uppskattar.

En och annan sned takvinkel på den översta våningen skapar ett trivsamt vardagsrum med balkong mot innergården. När kvarteret blir klart kommer gården att ha en uteplats med planteringar och en liten lekplats och de som har köpt en marklägenhet kan också se fram mot en alldeles egen uteplats.

Ljudutredningar

Kvarteret Mässingen ligger nära Norra Promenaden och Resecentrum men de boende ska inte behöva bli störda av kringmiljön.

– Vi har gjort både vibrationsmätningar och ljudutredningar och det är inga problem med för höga värden här, säger Fredrik Berggren. Våra hus kommer i framtiden dessutom att hamna innanför de nya hus som byggs närmare promenaden.

Botrygg har investerat ca 100 miljoner kronor i projektet och har flera andra arbeten igång i Norrköping.

– Byggtakten i Norrköping är fantastisk idag, säger Fredrik Berggren. Det händer något överallt i stan och det tycker vi är positivt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!