Nu börjar de bygga ut skolan

Under torsdagen togs det första spadtaget till utbyggnaden av Råsslaskolan i Kolmården. Utbyggnaden ska ge plats åt cirka 300 elever fler än i dag. Fem fjärdeklassare fick äran att ta de första spadtagen.

14 mars 2019 20:00

Dålig inomhusmiljö var orsaken till att kommunen tog beslut om att riva två av Råsslaskolans byggnader. De gamla byggnaderna kommer nu att ersättas med en större lokal på cirka 6 500 kvadratmeter. Med förhoppningen att huset ska stå klart till vårterminen 2021 är Gunilla Persson, rektor på Råsslaskolan, glad och förväntansfull inför byggstarten.

– Vi har ju väntat i fyra år, så det känns skönt att det äntligen händer, säger hon.

I takt med att kullarna växer finns det ett tydligt behov av större lokaler.

– Det är stor inflytt här ute i Kolmården. När det planeras för nya bostadsområden så måste annan samhällsservice hänga med och där är skolan jätteviktigt, säger Gunilla Persson.

Undervisningen kommer att fortgå som vanligt under byggnadsperioden och skolan har haft tät kontakt med Erlandssons Bygg för att förbereda både personal och elever.

– En byggarbetsplats påverkar självklart miljön. Vi diskuterar möjligheterna för Erlandssons att komma hit och prata arbetsmiljö och säkerhet med eleverna, säger Gunilla Persson.

Wiggo Johansson går i fjärde klass och var en av de fem elever som fick ta det första spadtaget.

– Jag är med i elevrådet och ska gå i den nya byggnaden när jag börjar i sexan, tror jag. Det känns jättebra att få en ny skola, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Malmberg

Ämnen du kan följa