Norrköpingsföretag vill göra Europasatsning

Framgångssagan Ideal of Sweden rullar vidare. Inom kort utökas de sex egna butikerna.

Joachim Lindström och Filip Ummer är männen bakom det framgångsrika företaget.

Joachim Lindström och Filip Ummer är männen bakom det framgångsrika företaget.

Foto: Ulla Ericsson

Norrköpings kommun2019-11-15 06:00

Det händer mycket kring Norrköpingsföretaget Ideal of Sweden. I somras stod det klart att rikskapitalbolaget Altor köpt 60 procent av företaget. Prislappen är inte officiell, men det talas om summor runt en miljard kronor. Mobilskalsjätten fortsätter dessutom att expandera.

– Vi har planer på expansion av både nya och befintliga marknader. I expansionsplanen satsar vi på att finnas både online och i fysiska butiker. Vår vision är att öppna fler butiker på absoluta topplägen, både i Sverige och globalt. I Sverige har vi idag sex egna butiker och fler öppnas inom kort, säger Joachim Lindström, som tillsammans med Filip Ummer grundade företaget.

Ryktet säger att ni har en Europasatsning på gång?

– Vår plan är absolut att öppna butiker utanför Sverige. Exakt var eller när detta kommer att ske låter vi för tillfället vara osagt. Sverige är fortfarande en mycket viktig marknad för oss, men globalt sett är den inte särskilt stor. Vår ambition är ett globalt modevarumärke.

Innebär det här nyanställningar?

– I dagsläget har vi valt att bemanna med hjälp av tredje part för att möjliggöra en snabb expansion. På lång sikt är det dock inte omöjligt att vi väljer att ha egen personal även i våra butiker.

Hur mycket investerar ni i butiksplanerna?

– Vi har ingen budget för satsningen utan agerar agilt och testar oss fram. Vi investerar cirka 20 miljoner i butiker på tio noga utvalda platser runt om i landet.

I januari hoppas Joachim Lindström att man kan flytta in i den nyrenoverade lokalen vid Gamla torget.

Norrköpingsföretaget Ideal of Sweden har i skrivande stund sex egna butiker. Nu satsar det på att öppna flera, även utomlands.
Norrköpingsföretaget Ideal of Sweden har i skrivande stund sex egna butiker. Nu satsar det på att öppna flera, även utomlands.
Karta: Drottninggatan 26
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!