Norrköpingsbyrån är bäst – i Sverige

Byn blev årets reklambyrå på den stora Årets byrå-galan förra veckan. "Jag är löjligt stolt över det här, det är lite som Jerringpriset", säger vd Maria Kufver.

25 februari 2019 14:00

De tre grundarna till kommunikationsbyrån var i fjällen när galan ägde rum, och tre anställda fick istället företräda företaget på den stora galan Årets byrå på Münchenbryggeriet i Stockholm. De var nominerade i gruppen årets byrå i storleken 7–15 miljoner kronor i omsättning, att de skulle vinna kom som en stor överraskning.

– Det här är det finaste priset att få eftersom det är kundernas omdömen som avgör. Det är en bra marknadsföring gentemot våra befintliga kunder, att de har en bra byrå, och för nya kunder. Inte minst visar det alla anställda att de kan känna sig nöjda med att vi gör ett bra jobb, säger Maria Kufver, vd för Byn Kommunikationsbyrå som grundats tillsammans med Anders Hofvergård och Magda Sundbrant Malm.

Hon tror att det som varit avgörande för deras framgångar är lyhördheten mot såväl kunderna som mot den egna personalen.

– Jag skulle nog säga att vi satsar mycket på vår personalpolitik. Vi mår bra och tar hand om varandra och jobbar tillsammans. Våran företagskultur helt enkelt. En ödmjukhet och glädje i kombination med kunskap, säger Maria Kufver.

Storleksmässigt är de där de vill vara, mellan 15 och 20 anställda. Nu står de i ett skede där det är dags att välja nya visioner och sätta upp nya mål för att ta sig framåt.

– Vi känner att vi uppnått de vi satte när vi startade byrån. Vi vill bli ännu vassare inom vissa områden och något vi pratat om är att bli ännu mer digitala, vilket är på god väg. Det finns många drömmar, både om att få jobba mer med hållbarhetsfrågor och syftesdrivna varumärken. Vi har redan många såna kunder och vi vill bredda oss mer inom det. Vi vill också locka fler kunder utanför regionen att våga anlita en byrå utanför de tre stora städerna, säger Maria Kufver.

Byn kommunikationsbyrå startade 2012 i Norrköping med de tre delägarna och har vuxit till 15 anställda.

– Så det har gått ganska fort ändå. Det här är inte bara ett pris till oss ägare utan det är hela byråns pris, säger Maria Kufver.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Monica Hansson

Ämnen du kan följa