Munken brygger eget öl

Ett helt eget öl. På lördag är det premiär på restaurang Saliga Munkens Pale Ale som de bryggt själva efter konstens alla regler.

8 april 2011 12:24

Det blir dels en ölprovning med nyheten på restaurangen och dels smakprov på mässan Beerexpo i Linköping.

Ölet är bryggt på Ängö Kvartersbryggeri i Kalmar med hjälp av bryggeriets bryggmästare.

Varför ett eget öl?

- Vi tycker om att vara lite annorlunda. Det är ganska ovanligt att en pub brygger sitt eget öl, säger Moa Selevik, informationsansvarig på Saliga Munken.

Enligt henne finns det bara två restauranger, förutom Munken, i landet som erbjuder det.

Hon berättar att hela personalstyrkan på 10-15 personer åkte till Kalmarbryggeriet och hjälptes åt med att sätta ihop receptet till brygden. Under ett visst överinseende av bryggmästaren.

- Det var riktigt roligt att göra, säger Moa Selevik.

Tanken var att skapa ett ljust, lättdrucket öl som passar de flesta smaker.

- Inga svåra smaker. Vi går mot ljusare tider och vill ha ett ljust och vårigt öl, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Charlotte Hansson